Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
Pompoen

Pompoen is een veelzijdige groente. De meest bekende toepassing is pompoensoep. Recept pompoensoep:

Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen met schil in stukjes. De schil heeft een fijn aroma en wordt boterzacht.
Wortel, ui, aardappel en knolselderij in kleine blokjes toevoegen.
Kook alles samen in een pan vol met water. Laat het 2-4 min koken.
Voeg naar eigen smaak volgende kruiden toe: zout, peper, kerrie en nootmuskaat.
Dan minstens een half uur met de deksel erop laten staan om langzaam gaar te laten worden. Geur, vitaminen en aroma blijven zo behouden.
Nu met de staafmixer pureren. Hoe langer, hoe smeuiger wordt de soep.
Serveer het gerecht met gesnipperde peterselie en een scheutje creme fraīche. meer foto's


Terug naar produktoverzicht