Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
16-06-2009 DE EERSTE NIEUWSBRIEF OVER DE PLUKTUIN

Vanaf 1 april is de pluktuin begonnen. Nu 2,5 maand later begint de oase vorm aan te nemen. De kinderziekten zijn nagenoeg overwonnen. De droogteschade is bijna weggespoeld. Onkruiden staan er door jullie enorme inzet steeds minder. De betaalpagina functioneert prima via www.bioakker.nl en Magda heeft de administratie prima op orde. De naam van de pluktuin is “De BioAkker”.

Bijna zijn alle e-mailadressen bekend. Veel mensen hadden 100 euro gestort zonder vermelding van hun e-mail. Of het e-mail adres was onleesbaar. Daarom kunnen vanaf nu nieuwe leden zich alleen aanmelden door een e-mail te sturen naar jan@bioakker.nl , daarna krijgen ze aanwijzingen en zijn lid.

Aantal leden

Het aantal leden is de laatste tijd nauwelijks uitgebreid. Daarom trek ik even aan de bel.
Op dit moment zijn er 40 leden. Het doel is ruim 100 !
Als jullie, leden van de pluktuin, er ieder gemiddeld één lid, een kennis, buur of schoolouder, warm voor maken dan zit het project zo op 80 leden. Er bestaat er een ingerichte etalage over de Pluktuin. Kijk maar eens door de voorruit op NIEUWSTAD 43 in Zutphen.
Er volgt weer een INFORMATIE-AVOND met film op donderdag 25 juni om 20.00 uur op Nieuwstad 43, zie www.bioakker.nl . Op geven via magdawitte@hetnet.nl
Voor promotie heeft Iris, dochter van Magda, een folder ontworpen. Die komt op Vrijescholen en in openbare gebouwen te hangen. Ook in de krant verschijnt er een mededeling.

BELANGSTELLENDEN

Belangstellenden kunnen nog lid worden. Het lidmaatschap toont geen risico`s. Heb je na een seizoen geen kans gezien om te oogsten dan kun je elk moment het voorschot van 100 euro weer opvragen.
Alleen als je lid bent wordt je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en activiteiten van de pluktuin.

HET REILEN EN ZEILEN

Frank van Lingen, mijn trekkerchauffeur, helpt met mechanisch onkruidwieden. Velen van jullie hebben hele stukken vrijgemaakt van onkruiden. Ik heb ook heel veel hulp ondervonden bij het planten. Heel veel dank voor deze prachtige inzet! Er zijn nog een paar plekjes met veel onkruid. De ervaring is dat er na het voorjaar niet zo snel meer een overwoekering plaatsvindt. Als er nu direct gehakt wordt in nieuwe bedden dan redden de plantjes het snel.
Sommigen van jullie hebben aangeven om een overzichtelijk stukje wekelijks in de gaten te houden en dat stukje te verzorgen. Geef het mij kenbaar als je daar ook zin in hebt. Verder is spontane hulp altijd welkom.
Wekelijks verzorg ik een “up-to-date-mailtje” met de laatste info voor alle leden.

BLOEMEN

Bloemen zullen er dit jaar niet zo veel komen. Er is een lange rij zonnenbloemen voor de pluk gepoot(geheel links). Verder weet ik nog geen vervolg hierop. Groenten hebben nu nog voorrang.

DE VIJVER

In de vijver komt binnenkort vijverfolie en dan natuurlijk ook water.

DE OOGST

Door de late start ben ik nog niet helemaal klaar volgens de planning. Op dit moment is er sla, bosui, peterselie, koriander, aardbei, andijvie en tuinboon (aan het eind van deze week). Bordjes op het veld volgen nog. Spoedig volgt courgette, snijbiet, doppertjes, radicio, paksoi, pompoen, broccoli, knolvenkel en later knolselderij.
Deze week zaai ik nog radijs, sla- en stokbonen, sperziebonen, bietjes en wortels voor de herfst.

EN VERDER? We gaan gewoon door. Groetjes, Jan


Terug naar berichtoverzicht