Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
28-09-2009 TWEE KEER EERSTE PRIJS!In het kader van de 10 de “Zutphense Toekomstprijs” op zondag 27 september won het project “Pluktuin in Zutphen” twee eerste prijzen. De eerste prijs van het publiek, de Publieksprijs, is een mooi teken dat het project breed aanspreekt en toekomstdraagkracht uitstraalt.
Ook de eerste prijs van de jury is een waardevolle beloning. De prijs, 500 euro, zal in de pluktuin geďnvesteerd worden. Het oordeel van de jury luidt als volgt:

“Het concept pluktuin is niet uniek, maar wat de Zutphense Pluktuin bijzonder maakt is de laagdrempeligheid. Er is geen abonnementsvorm, het is gebaseerd op vertrouwen en de tuin is altijd toegankelijk. Deelnemers helpen in het onderhoud en ontmoeten elkaar op de tuin. In een verdere fase kan op een eenvoudige manier opbrengst worden gegenereerd. Wel acht de jury, gezien het beperkte oppervlak van de tuin, het uiteindelijke bereik relatief gering. De pluktuin maakt het eten van biologische groente goedkoper en stimuleert daarmee wellicht een nieuwe doelgroep. Het project verbindt mensen met elkaar en de natuur, en voegt duidelijk iets toe aan Zutphen”.

Hierbij dank ik alle leden van de pluktuin die het mede mogelijk gemaakt hebben dat de pluktuin is zoals die is. Ook dank ik het publiek en de jury voor het geschonken vertrouwen. De ontwikkeling tot plukpark is door deze dag weer een stuk dichterbij gekomen.

Lokale kranten hebben het thema voluit belicht o.a.:
www.deweekkrant.nl/artikel/2009/september/29/pluim_voor_pluktuin

Ook kunt u hier een interview van radio Berkelstroom beluisteren:

Terug naar berichtoverzicht