Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
21-08-2018 Het project ‘Zonnewater’ van Bioakker

Het enorme succes bij de uitgifte van droogtecertificaten geeft Bioakker, het biologische tuinbouwbedrijf van Jan van Arragon in Zutphen, de impuls om nog een stap verder te gaan in duurzaamheid. De afgelopen hitteperiode heeft wel laten zien dat de potentie van zonne-energie enorm is. Ook heeft het laten zien dat er onder akkers veel water zit, dat met veel geweld en fossiele brandstof omhoog gehaald kan worden.

Het project ‘zonnewater’, duurzaam alternatief in droge tijden
Maar dit moet en kan anders en daarom begint Bioakker met het duurzame project ‘Zonnewater’. Het principe is als volgt: met behulp van zonne-energie wordt in de toekomst water omhoog gehaald uit de bodem, en via druppelslangen over de akker verspreid. Het zou een mooi voorbeeld kunnen zijn om droogteperioden effectief en duurzaam te overbruggen. Je kunt duizenden euro’s aan fossiele brandstof uitgeven - of er zonnepanelen voor kopen!
Het voornemen is om deze zonnewater-installatie te realiseren op twee akkers van Bioakker: de Oogsttuin aan de Weg naar Vierakker en de akker in Almen. Om dit plan te laten slagen is een paar duizend euro nodig.

Benefietdiner bij restaurant Sesam
Restaurant Sesam in Zutphen organiseert voor dit project een benefietdiner. Daar zal Jan het plan ontvouwen en in detail uitleggen. Komt allen, zondag 26 augustus, vanaf 13 uur aan de Oudewand 1!

Ideeën en activiteiten
Wat is er nog meer nodig om dit project te laten slagen? In de komende weken zullen meerdere activiteiten over dit onderwerp plaatsvinden. Zutphen kent vele bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij zouden sponsor kunnen worden. Misschien weet iemand of er ergens nog een subsidiepotje staat? Natuurlijk zijn ook donaties mogelijk. Misschien kan er een activiteit ten bate van dit project georganiseerd worden, zoals het benefietdiner van het restaurant Sesam.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en deel te nemen. De contacten lopen via jan@bioakker.nl of bel: 0626937991


Terug naar berichtoverzicht