Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
28-02-2007 Herinnering aan de eerste hitte golf 2006.

Spiegeling van natuurkrachten. DE AKTUELE NIEUWSBRIEF 28-02-2007:

Associatie met het huidige kille regenweer en mijn huidige bewustzijn rond tekenen en waarnemen leidde mij vanavond naar een nieuwsbrief van vorig jaar. Om in de stemming te komen van prachtig zomerweer, hitte golf, met bewust waarnemen volgt hier de herhaling van het artikel.
.

Op de akker droogt het geploegde land. De warme zomerse wind droogt het land uit, alsof er eerst nog een reiniging moet plaats vinden. De regensproeier staat nog steeds als een Fata Morgana in een hoekje van het veld het leven van de gewortelde plantjes te voeden voordat de wolken hun inhoud kunnen uitgieten. En toch is het al 5 jaar goed op het landje. Er is geen oorlog, er wordt geen dier bedreigd, de vogels fluiten er lustig op los alsof er geen wolkje aan de lucht is. En dat is er op dit moment ook niet.

De regen heeft meer geduld dan ik op dit moment. Regen kun je niet halen, bestellen of kopen. Toch kan ik er wat bij voorstellen. Het moet ergens goed voor zijn dat het op dit moment zo droog is. Soms droom ik wel eens, zoals laatst. Ik voelde me tijdens de goede droom zo geweldig goed, opgelucht en vrij dat deze toestand zeker 10 minuten na het wakker worden aanhield. Ik wist heel bewust dat ik wakker was, genoot na, hoe kan het dan zijn dat je lichaam en geest zich zo optimaal voelen. Het komt opdat er dan nog niet gedacht werd door mij, want toen ik na 10 minuten begon met denken ging het gevoel weer helemaal weg en kwamen de zorgen van overleven weer. Een plant denkt niet, denkt niet na om overleven en neemt waarschijnlijk de regenboog al waar, terwijl de zon op de bladeren schijnt. Hij kan ook geen kant op, hij kan geen water gaan halen. Er over nadenken heeft ook helemaal geen zin, net als in een droom. De planten hebben veel geduld met op regen te wachten, nemen een pas op hun plaats om daarna bij een bui naar de regenboog te groeien. De plant laat zien dat hij een enorm doorzettingsvermogen heeft zonder gedachten. Het moet ergens goed voor zijn. Voor mijn grondbewerking is het zeker goed want door het ploegen en frezen van de afgelopen weken is de akker verlost van alle kweek en zuring. De knollen en stengels zijn totaal uitgedroogd, het land is gereinigd.

Vanmiddag op het land lag ik even een dutje in de auto te doen. Ik werd wakker en keek door het open raam in de buitenspiegel. Daar zag ik twee zaadjes van de paardebloem kompleet met parachuutjes ronddraaien en bewegingen maken, exact synchroon. Beide zaadjes bleven op dezelfde plaats in het beeld van de spiegel, volgden precies dezelfde bewegingen door de wind. Een prachtig moment van kunst en timing. Zonder onderbreking ging het door en toe begon ik met denken en waarnemen.
Het was maar 1 zaadje dat vast zat aan een onzichtbaar spinnenwebdraadje op een kleine afstand van de spiegel. Het spiegelbeeld volgde foutloos. De beleving van de natuurwetten gaan het verstand te boven en ik had mijn energie weer terug.


Terug naar berichtoverzicht