Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
30-09-2007 TWEE, DRIE KEER RAAK MET DE ZUTPHENSE TOEKOMSTPRIJS!

Bij het publiek behaalde BIOAKKER vandaag de EERSTE plaats in de categorie “De Publieksprijs”. Het oordeel van de jury over het project ”Bioakker, een duurzaam landbouwsysteem” werd beloond met de TWEEDE prijs. De toelichting spreekt voor zich:

“ Biologische Landbouwbedrijven zijn niet uniek. Maar het bedrijf van Jan van Arragon onderscheidt zich wel binnen de biologische landbouwbedrijven. Voor zijn producten zijn geen dieren nodig, zelfs geen mest. Hij verkoopt zijn producten lokaal en direct aan de klant. Producten zijn dus zeer vers, koeling en lang transport zijn overbodig. Hij weet veel mensen bij zijn bedrijf te betrekken, bijvoorbeeld via het Lets-systeem en brengt zijn kennis graag naar buiten.”


De prijs bestaat uit een geldbedrag van 350 euro!

DRIE keer raak, want eenderde van het gewonnen geldbedrag schenk ik aan de stichting Plenty Food. Deze stichting bevordert het drinken van sojamelk in de Derde Wereld. Vooral voor kinderen is soja een verantwoorde eiwitbron en vervangingsmiddel voor koeien- of geitenmelk.
Het houden van (melk)vee is een catastrofe voor ontwikkelingslanden. Vaak worden de laatste resten van het groen door het vee gegeten. Geen groen betekent verval. Beter is je op Plantaardige Productie van eiwitbronnen te concentreren. Plantaardige productie is duurzaam, veel efficiënter en gezonder dan dierlijke productie. Bioakker en enkele bedrijven in Duitsland laten zien dat je geen landbouwhuisdieren nodig hebt voor Plantaardige Productie. Met sojamelk kun je dus veel, veel meer mensen voeden! De stichting Plenty Food financiert een sojamelkfabriek in Zuid-Afrika.

Iedereen kan natuurlijk meewerken aan de realisatie.
Een bedrag kan overgemaakt worden op giro 4663832 t.n.v. Stichting Plenty Food onder vermelding “donatie” of van een lopend project.
Lees meer onder www.plentyfood.nl

Aan de jury en het publiek heel veel dank voor het geschonken vertouwen.

Terug naar berichtoverzicht