Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
24-11-2007 KWALITEITSGROENTEN VAN EEN LOKALE BIOAKKER.

Persbericht. Voeding is heel persoonlijk. Het beste is niet te veel eten en wat je dan tot je neemt moet vooral smakelijk zijn. Je leert eigenlijk pas eten als je eerst een paar keer gevast hebt. Naast vrijen is eten toch wel een van de mooiste geneugten in dit aardse leven. Maar laten we het nu toch maar alleen over eten hebben. Voedsel geeft energie na verbranding. Tegenwoordig worden we ons steeds meer bewust van een schoon leefmilieu. Hoe zit het dan met ons persoonlijke afvalhoop, ons lichaam? Ons voer moet schoon zijn, zonder toegevoegde chemicaliŽn, zoals conserveringsmiddelen en bestrijdingsmiddelen. Iedereen weet dat wel maar het zondigen zit in ons bloed.
Smakelijk eten is heel belangrijk. Je zintuigen houden ervan aangenaam geprikkeld te worden. Je moet verliefd zijn op de ingrediŽnten. Daarvoor moet je ze goed kennen. Je moet er alles van weten. Voedsel is je levenspartner, je verlangt er naar elke dag. Dan kun je het met een goed en veilig geweten in je laten versmelten. Je hoeft je dan ook niet meer druk te maken of het product wel gezond en veilig is en of je alles wel op tijd binnen krijgt. Want je weet wat je eet, je kent je partner toch? Je kent toch de achtergrond van je energiebron? Jou lichaam, instinkt, gedachten en speekselontwikkelingen geven het wel aan. Iets verkeerds proeven is niet zo erg als je maar op jouw reactie let en iets in je eetgewoonte bijstelt. Zo leer je met ter tijd optimaal te eten en van lokale duurzame groenten te genieten.
Na energie en smaakvol eten komen bouwstoffen in het spel. De bouwstoffen moeten in een natuurlijke verhouding in de groenten zitten. Dan is de samenstelling aan essentiŽle aminozuren, vitaminen enz. niet naar een lagere concentratie verschoven. Een gezonde bodem met natuurlijke micro-organismen kan groenten als een evenwichtige wilde plant laten groeien.
Het bovengenoemde verhaal pleit voor een verbouw van groenten op een totaal natuurlijke manier zonder ingrepen. Helaas is dit in deze wereld niet zo gemakkelijk. De aardkorst is sinds de Prehistorie en het ontstaan van de mensheid veranderd. We kunnen ons wel inspannen een natuurlijk milieu te benaderen. Dat probeer ik ook op de natuurlijke manier, zonder mest, gier en composthopen. Een uitleg hierover vind je op www.bioakker.nl
Kort samengevat: ik probeer het regenererend vermogen van een regenwoud op een groenteakker, een bioakker, te realiseren. Het effect op kwaliteit is zonder meer direct aantoonbaar. De groentegewassen zijn gezonder, steviger en smaakvoller. Dat wist ik allang na mijn 12 jarige ervaring in Duitsland. Maar nu is het ook voor iedereen in Zutphen toegankelijk om dit te ervaren. De reactie van de klanten van de Biologische Markt op donderdag laten zien dat veel mensen deze mening delen. Ze worden vaste klant.
Voor Letsleden is het mogelijk in Nappen deze Bioakkergroenten te betalen. Vanaf nu is bioakker als bedrijf bij de Lets aangemeld. Voor jullie een extra stimulans om eens op de markt aan te waaien. Informeer naar de mogelijkheid groenten te bestellen en te laten bezorgen. Kijk ook eens op www.bioakker.nl en laat je verleiden.


Terug naar berichtoverzicht