Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
23-12-2007 *********Feestdagen Nieuws met uniek nieuw recept, “ Schuitje Ui ”.**********

Een super lekker, uniek hapje voor deze feestdagen. Hier volgt het recept:
Ingrediënten:
Grote uien, broccoli, knolvenkel, knolselderij, rozijnen, walnoten, zout en fetta-kaas.

Snij een grote ui in de lengterichting door, d.w.z. van de wortelbodem naar de boltop.
Droog de helften een beetje voor in de oven, 100 C gedurende 30 min. Nu hebben de uienschalen of –rokken zich los gestrekt. Probeer ze voorzichtig uit elkaar te trekken. De mooie grote schalen gebruik je als bodem om te vullen. Het kleine spul uit het binnenste van de ui snij je fijn en bak je in olie( koolzaad- of olijfolie).
Kook in zoutwater kleine blokjes van knolvenkel, broccoli en knolvenkel. Kook de rozijnen een keer op, daarna direkt afgieten. Zo behouden ze de smaak.
Vul de halve ui met de gebakken uitjes, de gekookte groenten, stukjes walnoot en rozijnen.
Tot slot stukjes fetta-kaas erop leggen. Voor het opdienen gaat dit produkt 20 min in de oven bij 100 C. De smaak van de uienschaal verander nu in een pittig zoet genot.

Op de foto zie de culinaire specialiteit, natuurlijk zelf bedacht .
Het ziet er lekker uit, van lokale wintergroenten gemaakt en smaakt uitstekend.
Haar naam luidt: “ Schuitje Ui ”.

Eet smakelijk.


Terug naar berichtoverzicht