Home
de Bioakker
Filosofie
Pluktuin
Afrekenen Pluktuin
Boerenmarkt
Groenten
Lezingen
Informatie
Nieuws
Links
anmeldung
18-07-2008 BIOAKKER VANAF NU OP DE ZATERDAGMARKT !

MARKTZUTPHEN weer een stap terug van weggeweest.

Zutphen heeft vanaf nu, net zo als vroeger, weer een biologische groentekraam op zaterdag.
Het middeleeuwse stadje Zutphen kent al eeuwen lang een markttraditie . Lokale ambachtslieden brachten hun waren naar de Zaadmarkt. Daaronder waren veel boeren die hun verse zelfverbouwde groenten aan de man brachten. In het einde van de laatste eeuw kwamen er steeds meer veranderingen en kromp de markt in.
In de huidige tijd van welvaart, supermarkten en files duikt er plotseling weer een zo`n natuurlijk geaarde groentekraam op: Bioakker, enig in zijn soort. De tijd is er rijp voor in deze overspannen wereld met bio-industrie voedsel. Ongeveer 35 % van de inwoners in dit middeleeuwse stadje is antroposofisch georiŽnteerd. Bioakker geeft de bezoekers van de markt een extra stimulans om gezond en eerlijke groenten te kopen en zet een trend tot nadenken. De onkosten zijn laag door duurzaam beleid omdat de aanvoerwegen zeer kort zijn, er is geen tussenhandel, verse oogst zonder koelingkosten en veel producten uit eigen zaaizaad geproduceerd worden. Net zo als eeuwen geleden maar toch anders. Nu gezonder en natuurlijker dan ooit omdat er geen dierlijke mest en gier gebruikt wordt. Tegenwoordig zijn de nadelige gevolgen van dierlijke mest nog lang niet bij iedereen bekend. Leest hier veel over op mijn website of kom op de maandelijkse Open Dag: kijk en vraag.
Nog steeds hebben veel mensen geen flauw idee hoe tegenwoordig hun dagelijks brood geproduceerd wordt. Als jij je bewust bent dat lichaam en geest de belangrijkste bagage op aarde is wil je graag bij een gezond tankstation energie inkopen.


Terug naar berichtoverzicht